Review Flowerful kussen van Dorine

Gepubliceerd op 28 juli 2021 om 08:54

Ik kijk altijd trouw de haaksterwedstrijden van Wolplein op Youtube. (Nog niet gezien? Hier vind je een link naar de serie van 2020.) Ik vind het zo leuk om te kijken, ik raak er altijd helemaal geïnspireerd van! In het laatste seizoen zat Dorine en ze maakte zulke mooie dingen. Het liefst maakte ik al haar patronen na, maar jammergenoeg kan het niet allemaal tegelijkertijd. Daarom had ik als eerste gekozen voor de Flowerful kussen. Bij Wolplein kun je de patronen uit de wedstrijd kopen of het hele haakpakket (klik hier). Dus zo hebberig als ik ben, heb ik gelijk het haakpakket gekocht en ben ik aan de slag gegaan hihi. Het ging alleen niet allemaal zo voorspoedig als dat ik hoopte...

 

Het kussen wordt gehaakt met de Yarn & Colors Must Have. Ik weet van mezelf dat ik vrij los haak, dus ik ben begonnen met een halve haaknaald kleiner. Na een poosje kwam ik er alleen achter dat mijn kussen toch te groot werd, dus heb ik alles weer uitgehaald (verschrikkelijk!!!) en ben ik opnieuw begonnen met uiteindelijk 1 maat haaknaald kleiner. En dat was zelfs nog aan de grote kant! 

 

Het kussen wordt gehaakt vanuit het midden, dus je begint met de bloem. Dat vond ik super leuk om te maken. Het was uitdagend en zag er gelijk leuk uit. Dit project is alleen niet geschikt voor beginners. Ik moest ook een paar keer erg goed lezen om te begrijpen wat ik moest doen. Uiteindelijk is het me gelukt, maar ik kan me voorstellen dat als je nieuw bent in de haakwereld dat dit echt te hoog gegrepen is. 

Toen ik op een gegeven moment zo ver was als op bovenstaande afbeelding, gebeurde hetgeen waar ik al de hele tijd bang voor was... MIJN WOL WAS OP! Tja, dat krijg je natuurlijk ook als je afmetingen niet overeenkomen met het patroon, maar leuk is anders. 

Na weer een bestelling katoen te hebben gedaan, kon ik weer verder. Maar daar kwam het volgende probleem... Het kussen met binnen vulling was nu dus ook veel te klein. Dus heb ik er een tweede kussen bij ingedaan, zodat de sloop mooi strak om het kussen zou zitten. 

En uiteindelijk, na héél veel tegenslagen, is dit het resultaat geworden! Ik vind hem toch wel echt heel tof geworden moet ik zeggen. De kleuren matchen met de droomdeken 4.0, dus het kussen ligt nu in Devi zijn kamer. Ik wil hem namelijk ook niet te veel gebruiken, omdat de sloop om de kussen heen is genaaid. Daardoor kan je de kussen niet erg makkelijk wassen. Maar als decoratie vind ik hem fantastisch mooi!

 

Wat vind jij? Is het eindresultaat het waard na zoveel tegenslagen? Ik vind stiekem van wel :)

Reactie plaatsen

Reacties

Doreen
3 jaar geleden

Hij is wel mooi geworden hoor. Die tegenslagen zie je niet!. Ik ben ook met dit ontwerp bezig en moet nog 3 toeren en de ogen nog vastzetten. Ik heb er alleen voor gekozen om dit kussen 4x te maken, dus daar ben ik nog wel even mee bezig. Wel een prachtige uitdaging en een nog mooier resultaat. Veel haakplezier verder.

Dena
3 jaar geleden

Och jeetje, fanatiek hoor, 4 kussens! Het resultaat is inderdaad wel prachtig! Nog even doorhaken dus, succes! :)

Miranda Roodenburg
3 jaar geleden

Wow wat heb je dit kussen mooi gemaakt. Ik ben er ook mee bezig en heb hetzelfde probleem, precies op hetzelfde punt. Maar mijn afmetingen zijn wel goed. Ik ben nu van plan om met even door te gaan. Had jij daar genoeg van over ?

Miranda Roodenburg
3 jaar geleden

Nog even terug op mijn vorige mail. Even moet zijn ecru.

Dena
3 jaar geleden

Poeh, ik zou het eigenlijk al niet meer weten... Uit mijn hoofd had ik niet genoeg van de cream, glass en mustard. Maar had op het eind ook wat kleuren veranderd omdat ik dat zelf mooier vond.

Susanne
2 jaar geleden

Hier dezelfde ervaringen Dena! Ik heb ook heel veel moeten uithalen, haakte net als jij te los. Ik kwam ook garen tekort. Ik ben nu bezig aan de laatste toeren, dus ik vrees ook dat het kussen te klein is. Het lukte mij niet om de bloembladen van de binnenste bloem mooi aan te haken, bij mij werd het erg frommelig. Dus ik heb ze niet vastgehaakt, ik naai ze na afloop gewoon vast met naald en draad. Ik begrijp niet dat Wolplein aangeeft dat het niveau gemiddeld is, dit is echt een uitdaging voor heel ervaren haaksters, het is echt moeilijk. Ik heb gekozen voor kerstkleuren: rood, groen, goud. De bedoeling was dat ik het met Kerstmis af zou hebben, duidelijk niet gelukt door alle tegenslagen. Nou ja, dan voor Kerstmis dit jaar.