Review sambadieren van Piekje

Gepubliceerd op 11 juni 2021 om 13:14

Een gedeelte van mijn materialen voor de webshop bestel ik bij Op maat gehaakt. En daar kwam ik houten sambaballen tegen. In de beschrijving stond dat je er leuke sambadieren van kon maken met de patronen van Piekje, oftewel Anniek. Anniek heeft een webshop met daarin verschillende haakpatronen, waaronder haakpatronen voor de sambaballen. Ik was natuurlijk gelijk enthousiast! Want, jeetje, wat zagen die er leuk uit! Dus ik heb gelijk een bestelling geplaatst voor de sambaballen en ik heb de (vond ik tenminste) leukste patronen uitgezocht om te proberen. 

Als eerste maakte ik deze leuke sambabeer! Je haakt eerst om de sambabal heen en vervolgens maak je de oren en het snuitje en naai je die aan de sambabal. Ik denk dat ik er een avond (of misschien iets langer) mee bezig ben geweest en toen was hij al klaar! Super snel en super makkelijker!

 

Al gauw volgde ook de sambahaas en die was eigenlijk net zo leuk!

 

 

 

 

Als laatste had ik nog het patroon voor het sambaschaap. Iemand wilde die graag als kraamcadeautje geven, dus hij had gelijk al een bestelling. In het patroon hebben de sambadieren geen oogjes, maar ik wilde er toch nog graag eentje met oogjes maken. En stiekem vind ik ze met oogjes leuker dan zonder. 

 

 

Ik merkte dat ik niet de enige was die fan is van de sambadiertjes, want ik kreeg zelfs van vrienden de vraag of ik een sambadiertje wilde ontwerpen en maken. Ze gingen op kraamvisite bij een jongetje genaamd Vos en daar moest natuurlijk een bijpassend kraamcadeautje bij. Met behulp van het patroon van de andere sambadiertjes heb ik om de sambabal gehaakt. De oortjes en de snuit heb ik zelf bedacht. 

 

Anniek heeft ook een boek uitgebracht met daarin 12 patronen voor sambadieren, waaronder een patroon voor het haken van een sambavos. Hier vind je een link naar het boek 'Sambadieren'. 

Anniek heeft sinds kort ook patronen online staan voor het haken van MINI sambadieren! Hoe leuk is dat?! Ik heb ze gelijk al aangeschaft en ben begonnen met het haken van de eerste. Binnenkort daar een nieuwe review van!

 

P.S. Welk sambadiertje vind jij het leukst? Laat het me weten in de reacties! Mijn voorkeur gaat uit naar het schaapje :D

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.